Κουφώματα PVC και αλουμινίου

Κουφώματα PVC ή αλουμινίου. Ποια να διαλέξω;

Πριν πάρετε την απόφασή σας για το αν θα βάλετε στο χώρο σας Κουφώματα PVC ή αλουμινίου, ας δούμε με λίγα λόγια ποια τα υπέρ και τα κατά των δύο κατηγοριών:

Κουφώματα PVC

 

Κουφώματα αλουμινίου

Κουφώματα αλουμινίου ανοιγόμενα Ε45 - Κουφώματα - KL

Ε-45

Κουφώματα αλουμινίου ανοιγόμενα Ε75 - Κουφώματα - KL

Ε-75

 

 

 

 

 

 

 

Τα κουφώματα αλουμινίου, χαρακτηρίζονται από την ασφάλεια που μπορούν να μας προσφέρουν. Το κούφωμα αλουμινίου, είναι εκ φύσης στιβαρό υλικό και ανεπηρέαστο από τις κλιματικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία, με την αντοχή του, εξασφαλίζει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και χρηματικής απόσβεσης.

Στον αντίποδα αυτών των χαρακτηριστικών όμως, πρέπει να αναφέρουμε πως σαν υλικό, τα κουφώματα αλουμινίου (ψυχρού συστήματος), έχουν μειωμένη θερμομονωτική ικανότητα. Το αλουμίνιο σαν καλός αγωγός της θερμότητας, επιτρέπει τη μεταφορά αυτής από και προς το εσωτερικό τους. Για να αντισταθμιστεί αυτός ο παράγοντας, τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζονται κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή. Σ’ αυτά έχουμε την τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του αλουμινίου έτσι ώστε να μην επικοινωνούν. Αυτό, μπορεί να ανεβάζει κάπως το κόστος τους, μειώνοντας όμως παράλληλα την συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Δείτε εδώ, τις σειρές  και τους τύπους Κουφωμάτων αλουμινίου που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

 

Κουφώματα PVC

Κουφώματα PVC - Κουφώματα KL

Τα κουφώματα PVC προσφέρουν μια πιο οικονομική λύση, που με τη χρήση των νέων τεχνολογιών διαθέτουν πια, πολύ υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους όμως δεν είναι αυτό. Τα κουφώματα PVC, προσφέρουν υψηλή θερμομονωτική ικανότητα, αφού το συνθετικό υλικό από μόνο του, είναι κακός αγωγός της. Σε συνδυασμό με την ηχομόνωση, την στεγανοποίηση και την ασφάλεια που μπορούμε να έχουμε με τη χρήση τους, είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς έχουν καταφέρει να κερδίσουν την προτίμηση χιλιάδων ιδιοκτητών.

Τα μειονεκτήματα των κουφωμάτων PVC, αφορούν ως επί των πλείστων, υλικά παλαιότερης τεχνολογίας και ξεπερασμένων μοντέλων. Είχαν να κάνουν με το κιτρίνισμα τους λόγω της ευαισθησίας τους στον ήλιο και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Επίσης λόγος γινόταν και για την ασφάλεια τους όταν εκείνα ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά από PVC…

Τα σύγχρονα συνθετικά κουφώματα πλέον διαθέτουν εσωτερικό προφίλ ηλεκτρογαλβανισμένου χάλυβα, που προσδίνει στιβαρότητα και αντοχή στην όλη κατασκευή, ενώ τα εξωτερικά τοιχώματα 3mm εξασφαλίζουν τη διατήρηση του χρώματος που θα επιλέξετε!

Δείτε εδώ, τις σειρές  και τους τύπους Κουφωμάτων PVC που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Όποια και να είναι η επιλογή σας, θα είναι εξοπλισμένη με λαβές HOPPE. Μία από τις ηγέτιδες στο χώρο εταιρίες, που προσφέρουν λαβές κουφωμάτων κορυφαίας ποιότητας. Μπορούν να διαθέσουν λαβές σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως αλουμίνιο, συνθετικά, υψηλής ποιότητας ειδικό χάλυβα ή ορείχαλκο.

λαβές κουφωμάτων