Υπέρυθρη Θέρμανση Μαρμάρου.

Υπέρυθρη θέρμανση… πηγή ζωής!

Υπέρυθρη Θέρμανση

υπέρυθρη θέρμανση
Υπέρυθρη Θέρμανση

Υπέρυθρη θέρμανση είναι η μεταφορά της θερμικής ενέργειας υπό μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

 

Μάθετε πώς μπορείτε να έχετε μειωμένη κατανάλωση σε ρεύμα, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη της φύσης!

Από τους πιο παλιούς και ασφαλείς τρόπους, η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιούνταν από την πρώιμη ιστορία του ανθρώπου. Οι πρώτοι άνθρωποι συγκεντρώνονταν γύρω από την ανοιχτή φωτιά και απολάμβαναν την γλυκιά ζέστη της, ενώ ο θερμός αέρας απελευθερωνόταν προς τα επάνω και χανόταν στον περιβάλλον- ουσιαστικά αυτό που απολάμβαναν ήταν τα υπέρυθρα κύματα θερμότητας που διαχέονται από την φωτιά. Πλέον, το υπέρυθρο φάσμα φωτός έχει ερευνηθεί σε βάθος και έχει αποδειχτεί ότι η υπέρυθρη θέρμανση δεν κρύβει κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, οι επιρροές της υπέρυθρης θέρμανσης είναι μόνο θετικές. Σήμερα, αυτή η γνώση για το υπέρυθρο φάσμα αναβαθμίζεται με σύγχρονες, εμπεριστατωμένες έρευνες και πρακτικές τόσο στον τομέα της ιατρικής όσο και της θέρμανσης. Νεογνολογία, δερματολογία, φυσικοθεραπεία, αρχαιολογία, αστροφυσική και διαστημική είναι μόνο μερικές από τις επιστήμες που χρησιμοποιούν την υπέρυθρη θέρμανση για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικούς τρόπους.

Υπέρυθρη Θέρμανση     Υπέρυθρη Θέρμανση

 

 

 

 

Ωστόσο, η υπέρυθρη θέρμανση είναι ένας προσιτός, καθημερινός τρόπος θέρμανσης για όλους. Η τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης καθιστούν τα συστήματα αυτά ιδανικά σε κάθε χώρο. Η απουσία του αέρα ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας, η διατήρηση της σχετικής υγρασίας και η υψηλή θερμική άνεση αποδεικνύουν την ποιότητα της υπέρυθρης θέρμανσης.

Πρωτοπορώντας, συνδυάζουμε την υπέρυθρη θέρμανση με ένα φυσικό υλικό, το μάρμαρο. Δυο κορυφαία στοιχεία της φύσης ενώνονται για την δημιουργία ενός αξεπέραστου συστήματος θέρμανσης με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Παρέχοντας στον χρήστη ένα ιδανικό περιβάλλον θερμικής άνεσης, η υπέρυθρη θέρμανση αποδεδειγμένα αποτελεί τον πιο ποιοτικό τρόπο θέρμανσης.

Η ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο επιτυγχάνεται λόγω του τρόπου λειτουργίας και της τρισδιάστατης εκπομπής ενέργειας των σωμάτων, και έτσι δεν παρατηρείται μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ οροφής και δαπέδου του χώρου. Βάσει του τρόπου κατασκευής και λειτουργίας τους, τα σώματα μαρμάρου δεν φέρουν κινούμενα μηχανικά μέρη με αποτέλεσμα να μην προκαλούν θόρυβο.Υπέρυθρη Θέρμανση

Υπέρυθρη Θέρμανση
Υπέρυθρη Θέρμανση

Ακόμη κατά την λειτουργία τους τα σώματα μαρμάρου δεν εκπέμπουν φως (όπως σόμπες αλογόνου). H θερμότητα εκπέμπεται διακριτικά στον χώρο.

Με την άμεση μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμική ο εσωτερικός χώρος παραμένει καθαρός. Η απουσία καπνού, προϊόντων ατελής καύσης (μονοξείδιο του άνθρακα, μικροσωματίδια ) καθώς και πολλών άλλων ενώσεων που προκαλούν άσχημες οσμές και αέριους ρύπους περνούν πια στο παρελθόν με τα σώματα μαρμάρου.

Εκτός όλων των υπολοίπων σημαντική είναι η ποιότητα θέρμανσης και η θερμική άνεση που προσφέρουν τα σώματα μαρμάρου. Η υγρασία παραμένει σταθερή χωρίς να υπόκειται η ατμόσφαιρα σε αφύγρανση.

Επίσης, πρέπει να αναφέρούμε την οικονομική τοποθέτηση τους με πολύ χαμηλό κόστος εγκατάστασης αφού δεν χρειάζεται τοποθέτηση λέβητα, σωληνώσεων, σωμάτων καλοριφέρ κλπ…

Εν κατακλείδι, εάν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θέρμανσης, δεν είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος.

Υπέρυθρη Θέρμανση